june, 2019

06jun3:30 pm4:30 pmGaYmingDEBATT / DISKUSJON

more

Event Details

Hvorfor har noen dataspill en underliggende heteronormativitet når det gjelder kjønn og seksualitet? Førstelektor Kim Johansen Østby har skrevet en doktoravhandling med en kritisk tekstanalyse om hvordan homofili og kjønn blir representert i dataspill, og hvordan disse representasjonene bør bli forstått i en større kulturell kontekst. 

Hvordan tolker og opplever en spiller et dataspill? For å finne ut av dette har vi invitert professor Kristine Jørgensen som forsker på hvordan dataspillere opplever og tolker ulike virkemiddel som lyd, grenseflater og interaksjon i dataspill.

 

E-sport har også gjort sin fremmarsj og er blant annet blitt en prøvegren under OL i Tokyo i 2020. Stortingspolitiker Grunde Almeland ønsker å løfte e-sporten i Norge frem på lik linje med andre sportsgrener. Hvordan kan en støtte en sport der kommersielle aktører kan lage en digital verden uten skeiv representasjon?

Hva mener en gamer som spiller til vanlig? Vi har invitert en gamer som forteller om dagens representasjon av stereotypier, kjønn og homoseksualitet i dataspill. 

Hvorfor har ikke alle dataspill skeiv representasjon i 2019?

Regnbuedagene i Bergen inviterer til debatt  om dataspill og e-sport.

CC: Gratis

Time

(Thursday) 3:30 pm - 4:30 pm

Location

Festplassen

Christies gate 3A, 5014

ALDER

Åpent for alle.

Comments are closed