june, 2019

07jun3:30 pm4:20 pmStonewall 50 år – Skeiv historie på 50 minutterDEBATT / DISKUSJON

more

Event Details

Har du lyst til å være med på en reise gjennom den skeive historien? Hvordan har vi egentlig klart å komme der vi er i dag? La oss ta deg med tilbake til da det hele startet.

Klokka 01:20 lørdag den 28. juni 1969, ble homobaren Stonewall Inn i New York åsted for et opprør som har skrevet seg inn i historien som den avgjørende hendelsen som startet den moderne homokampen.

Politiet gjennomførte på denne tiden en rekke razziaer mot homobarer, der de arresterte homofile. Denne juninatten var begeret fullt, og flere hundre mennesker gjorde opprør mot politiet da de slo til mot Stonewall Inn.

 

Årevis med frustrasjon og sinne hadde bygget seg opp, og den skeive bevegelsen ville ikke lenger la livet bli dominert av politiet sine arrestasjoner og uthenging i samfunnet.

 

Dagen etter opprøret kunne man se disse slagordene skrevet på veggen til Stonewall Inn: «Drag power», «They invaded our rights», «Support gay power» og, til tross for utestedets forfatning, «We are open».

I år er det 50 år siden Stonewall-opprøret, samtidig som det nasjonale temaet for alle pridefestivalene er “historie”. I denne anledning har Regnbuedagene i Bergen gleden av å invitere til en gjennomgang av de siste 50 årene med skeiv historie – på 50 minutter.

CC: Gratis

Time

(Friday) 3:30 pm - 4:20 pm

Location

Festplassen

Christies gate 3A, 5014

ALDER

Åpent for alle.

Comments are closed