june, 2019

02jun5:00 pmSkråblikk film: XXYFILM

more

Event Details

Jente, gutt eller begge deler?

Alex er en femten år gammel jente som sliter med spørsmål knyttet til sitt eget kjønn og identitet i møte med en pubertet som strekker seg forbi samfunnets snevre forventninger til kjønn. Familien hennes holder til i en liten kystby i Uruguay, og vi møter dem alle i utfordringene deres knyttet til datterens medisinske situasjon. 

XXY er en fortelling om attraksjon, kjærlighet og valg. Den utforsker spørsmål knyttet til hva som er rett å gjøre når man finner seg i en situasjon man aldri hadde forespeilet seg. Hvor går grensen mellom å beskytte seg selv fra samfunnet og presset på å beskytte samfunnet fra seg selv. 

Lucía Puenzo er en Argentinsk manusforfatter og regissør. Filmen var et stort gjennombrudd for hennes filmkarriere og tok med seg hele fem priser fra filmfestivalen i Cannes da den premierte der i 2007. 

XXY is a story of a fifteen year old girl named Alex, who only now realises she is intersex. Her parents have been unable to face the reality of her situation, but as Alex grows up to explore her sexual identity, a conversation is long overdue. 

CC: Gratis

XXY.
Regi: Lucía Puenzo.
Argentina 2007.
Spansk tale, engelsk tekst.
DCP, 1t 26min.  

Time

(Sunday) 5:00 pm

Location

Cinemateket i Bergen

Georgernes Verft 12, 5011 Bergen

ALDER

11 år

Comments are closed